Primus Motor hjælper ex-kriminelle til en bedre tilværelse

Primus Motor hjælper ex-kriminelle til en bedre tilværelse

Besøg m. ansigt1

”Jeg kunne godt finde på det (at få en mentor, red.). Jeg synes det er meget positivt. Jeg står jo bare som en bonderøv, når jeg kommer ud, så det kunne være godt at have en, der kan guide en. Jeg har prøvet at blive løsladt med bare en sort pose og så skulle til at søge kontanthjælp. Og det er bare en hovedpine, så bliver man kriminel igen”, fortæller en indsat.

Hvert år bliver der løsladt mere end 8000 personer fra de danske fængsler. Desværre ender mange af dem bag tremmer igen, fordi de mangler et solidt socialt netværk der kan støtte dem i et liv uden kriminalitet. Røde Kors Aarhus har oprettet en mentorordning for løsladte, som skal hjælpe med overgangen fra fængsel til frihed.

“Det vigtigste er at finde ud af, hvad den person, man bliver matchet med, har brug for. Nogle har brug for en bisidder til møder med kommunen, andre har brug for hjælp til at tackle et misbrug og andre igen har brug for at komme ud at opleve ting, som alle andre,” forklarer Anja til Stiftstidende. Hun har været frivillig i Primus Motor siden februar 2017.

Ordningen blev oprettet i Aarhus tilbage i 2016 og har siden bredt sig til de største byer i landet. Målet er at 150 løsladte skal modtage praktisk og social støtte fra Primus Motors mentorer inden 2019, og efterspørgslen er stigende.

Derfor mangler Røde Kors Aarhus frivillige, som har lyst til at hjælpe en tidligere kriminel til en normal tilværelse. Du kan lære mere om, hvad det kræver at blive frivillig mentor på aktivitetens side og i jobopslaget her.

Du kan læse hele interviewet med Anja, og hvordan hun oplever det at være frivillig mentor her.