Genbrugsbutikker

Røde Kors Butikker i Aarhus Afdelingen

Røde Kors' genbrugsbutikker er en vigtig forudsætning for at vi i Røde Kors kan udføre vores sociale hjælpearbejde. Indtægten fra salget af tøj i butikkerne bliver først og fremmest brugt til vore sociale aktiviteter i Aarhus området, og dernæst til Røde Kors’ sociale arbejde i Danmark. 

Derudover anvendes pengene til at støtte Røde Kors’ internationale humanitære arbejde, og Røde Kors’ Katastrofeenhed, der er en del af et internationalt beredskab.
- men salget af genbrugstøj, møbler og andre brugte ting starter med at vi får tingene fra private, der gerne vil støtte Røde Kors i vores arbejde, og som vi er meget taknemmelige.

Hvad kan jeg købe?

I vore 4 butikker kan du finde tøjet til hverdag og fest, vinter og sommer, Fastelavn, Halloween og Nytår.

Vi har også både bælter, hatte og tilbehør til alle aldre, kvinder og mænd, piger og drenge.
Tøjet er af god kvalitet, pænt, rent og nyvasket.

Der er meget af det, og så er det billigt – og du får en god betjening af vore frivillige i butikkerne.

I Røde Kors’ nye storbutik i Egå kan du også købe brugte møbler, som er i god kvalitet og du kan gøre et rigtig godt køb – og vi har derudover også et stort udvalg af porcelæn og nips.
Vore frivillige gennemgår møblerne for eventuelle fejl, reparerer og sliber dem - og giver dem en kærlig efterbehandling, hvis de trænger.

I butikkerne finder du også nye hjemmestrikkede trøjer, strømper, og andet spændende, som vore nørklere, der tæller ca. 30 kvinder, året rundt strikker til butikkerne, mens de hygger sig sammen og udtænker nye strikkeopskrifter

Afhentning af genbrugseffekter

Hvis du ønsker at donere tøj og lignende, kan du altid aflevere det i én af vore butikker, eller i én af de mange Røde Kors tøjcontainere, der er opstillet rundt omkring i Aarhus.

Møbler kan du aflevere i vores storbutikker i Egå og Tilst, men har du ikke selv mulighed for at aflevere dem, kan du så ringe til Egå: 40 47 03 68 eller Tilst: 51 18 40 17, og lave en aftale om, at vi kommer og henter effekterne.

Når vi afhenter møbler og andre genstande, så afgør de frivillige på stedet, om der er tale om effekter der kan sælges. Er dette ikke tilfældet, medtages disse ikke.
Vi afhenter på nuværende tidspunkt kun effekter op til 1. sal niveau.


Tøjet kan afleveres i vore 6 butikker.

Røde Kors' tøjcontainere i Aarhus finder du blandt andet her:

Egå:
Muslingevej 24, Skæring Parkvej 1

Risskov: Lystrupvej 190, Nordre Strandvej 19, Rolighedsvej 28, Smedegade 12, Vejlby Toften 364, Vejlby Vænge 71, Vestre Strandalle 62

Skødstrup: Kløvervangen 108, Præstekravevej 36,

Aarhus N: Bethesdavej 41, ildbjergvej 2, Finsensgade 63, Regine-højvej 1

Aarhus C: Christian Kjærs Plads 7, Hans Schaurupsgade 1, Ingerslevs Plads 6, Kristine Nielsens Gade 1, Marselis Boulevard 32, Regenburgs Plads 1, Skovgaardsgade 5G, Vesterbro Torv, Vestervang 15

Brabrand: Sintrupvej 57

Harlev: Gl. Stillingvej 432

Aarhus V: Fjældevænget 114, Rydevænget 105

Åbyhøj: Silkeborgvej 236

Beder: Nygårdsallé 3,

Hasselager: Hasselbakken 1

Holme: Holme Byvej 38, Rundhøj Torvet 2

Højbjerg: Egebæksvej 123, Ny Moesgaardsvej, Oddervej 56, Saralystparken 6

Malling: Ajstrup Strandvej 81, Starupvej 8

Mårslet: Hørretvej 12

Tranbjerg: Torve Alle 24

Link til kort

Kontakt:

Mogens Grøn
6172 7502
mogro@rodekors.dk

Ønsker du at donere møbler, så kontakt enten butikken  i Egå eller Tilst
Egå: 40 47 03 68
Tilst: 51 18 40 17