Om Fængselsbesøgstjenesten

Hos Fængselsbesøgstjenesten er der fokus på at give indsatte et afbræk fra hverdagen. Som indsat har man en gang imellem brug for at snakke om, hvad der sker uden for murene, hvilket kan være svært, hvis man ikke får besøg. Mange får ikke besøg, hverken fra venner, familie eller andre i netværket.

Røde Kors Aarhus arbejder lokalt på at kunne give de indsatte kontakt udefra for at give dem glæde i hverdagen. En besøgsven i fængslet kan være motivation til ønsket om løsladelse, da den indsatte pludselig oplever en form for samvær. Besøgene kan være forskellige fra gang til gang – den ene gang spiller I måske kort, hvor I ved det næste besøg får jer en snak.  

Vi dømmer ikke. Vi ser de indsatte som almindelige mennesker. Dermed ser vi heller ikke skævt på grunden til, at personen sidder i fængsel. Alle indsatte har mulighed for at få en besøgsven, og det har derfor ikke nogen indflydelse, om man har været indsat i en kort eller lang periode. Besøgene gør en stor forskel og ender ofte med at være ugens højdepunkt i den indsattes hverdag.  

Bliv frivillig

Brænder du for at hjælpe andre? Vil du være med til at gøre hverdagen bedre for en indsat? Besøgene er hver anden uge og har en varighed på omkring to timer.

Som frivillig forventes det, at du: 

  • er fyldt 25 år.
  • er ustraffet.
  • er rummelig og robust.  
  • er klar til at besøge alle typer af indsatte. 
  • overholder dine aftaler. 
  • er god til at tale med andre, men også til at lytte, hvis der er behov for det.

Det er en fordel, hvis du snakker et østeuropæisk eller arabisk sprog, men det er ikke et krav.