Om Kammesjukkerne

Røde Kors Aarhus har i samarbejde med Madsbjerg Plejehjem og Aarhus Kommune startet projektet; Kammesjukkerne. Kammesjukkerne er en gruppe frivillige, der en gang om ugen fungerer som udvidede besøgsvenner for en række beboere på Madsbjerg Plejehjem. Plejehjemmet er beliggende i Højbjerg i naturskønne omgivelser og udgør med husets lyse og venlige indretning de perfekte rammer for Kammesjukkerne.   

Hovedformålet med Kammesjukkerne er at give beboerne mere livskvalitet og glæde i hverdagen via et tilbud om flere frivillige aktiviteter. Helt konkret bliver dette realiseret hver mandag eftermiddag og aften, hvor frivillige spiser middag og herefter arrangerer diverse aktiviteter for beboerne. Kammesjukkerne tiltrækker hver gang en lille gruppe deltagere, så der vil være rig mulighed for at skabe gode, intime og betydningsfulde relationer til beboerne.   

Aktiviteterne spænder imellem alt fra brætspil og kreatid som eksempelvis at male og lave kalenderlys til at lave pandekager og hygge med en kop kaffe. Alt sammen med det formål at mindske ensomheden hos beboerne på Madsbjerg Plejehjem.  

Bliv frivillig

Som frivillig hos kammesjukkerne vil du aldrig stå alene med ansvaret. Der vil altid være to til tre frivillige til stede, som har ansvaret sammen med dig. På Madsbjerg Plejehjem bestemmer du selv, hvor meget ansvar du ønsker. Du har mulighed for at arrangere og stå i spidsen for aktiviteterne, men du har samtidig også mulighed for at give andre ansvaret og bare være med til at hygge på selve dagen.  

Som frivillig forventes det, at du: 

  • Deltager minimum to mandage om måneden á to timer per gang 
  • Er selvstændig, da den aktivitetsanvarlige ikke altid vil være til stede
  • Er mødestabil og samarbejdsorienteret – aktiviteterne er afhængige af, at du møder op
  • Er nærværende og engageret i mødet med andre mennesker
  • Er moden og empatisk 
  • Er venlig og imødekommende, samt er klar på at møde mennesker i alle aldre
  • Vil gøre en indsats for det frivillige fællesskab ved at deltage i møder hver anden måned á én time