Om Samaritter

Samaritterne er i Røde Kors’ DNA. Organisationen blev skabt på slagmarken med neutral hjælp som formål. Vi afholdte vores første førstehjælpskursus i år 1883 og i år 1900 begyndte vi at uddanne kvindelige samaritter. Røde Kors’ samaritter var til stede under begge verdenskrige og industrialiseringens fremtog, hvor fabriksarbejderne levede et risikabelt arbejdsliv. Vi har mere end 100 års erfaring.

I dag er vores 800+ samaritter til stede ved festivaler, koncerter, sportsevents, filmoptagelser og firmaarrangementer m.m. Dog står Røde Kors samaritter til rådighed ved andre opgaver såsom at hjælpe de flygtninge, der gik på sydmotorvejen i 2015.

Gennem hele vores arbejde tilstræber vi, at både uddannelse og materiel til vores samaritter er tidssvarende og har det bedst opnåelige niveau. Vi arbejder hele tiden på at opnå den bedste kvalitet, og vores samaritter er alle under lægelig delegation. Vores sundhedsfaglige gruppe, bestående af læger, sygeplejersker og specialister i undervisning og pædagogik, arbejder løbende på at udvikle og forbedre undervisningen. Derudover gennemgår vores samaritter løbende uddannelser og opfølgning. På udvalgte uddannelsesforløb vurderes de af eksterne censorer. Det er en ekstra kvalitetssikring af deres kompetencer.

Samaritterne i Aarhus
I Røde Kors Aarhus har vi ca. 40 samaritter, som har base på Nørre Allé 32. Vores samaritter er primært studerende med en overvægt af medicin- og sygeplejerskestuderende. Det er dog ikke et krav, at du har en sundhedsfagligbaggrund. Vi tilbyder nemlig en gratis samarituddannelse til alle uanset baggrund. Det vigtigste er, at du er engageret og motiveret for at yde et stykke frivilligt arbejde i den gode sags tjeneste.

Vores samaritter har et stærkt, socialt fællesskab, hvor de mødes flere gange om måneden til fællesspisning og hygge. Derudover afholder de træningsaftener for at sikre, at deres kompetencer løbende bliver opdateret med den seneste viden. Vi vægter kvalitet og engagement højt – og det tager tid.

Samaritterne i Aarhus er hovedsageligt aktive i sommerhalvåret ved de mange udendørsarrangementer i byen. Vi er fast inventar ved AGF’s hjemmekampe og har i 2018 blandt andet haft vagten ved Northside Festival, VM i sejlads, Food Festival, Alt for Damernes løb, landskampene, koncerter, halvmaraton og Rosenholm Festival. Derudover har vores samaritter hjulpet ved Tinderbox, Roskilde Festival og BMX løb i Hadsund.

For eventuelle spørgsmål
aarhus.samarit@rodekors.dk

Bliv samarit i Aarhus

Vi forventer at du:
– Har fysik til at bære en båre samt rygsæk med udstyr.
– Har ren børne- og straffeattest.
– Er tålmodig.
– Kan samarbejde.
– Er udadvendt og god til at lytte.
– Har lyst til at møde nye mennesker.
– Er 18+.

Er du interesseret i at blive samarit?
ny.sam.aarhus@rodekors.dk

Vi tilbyder:
– Gode uddannelsesmuligheder (gratis).
– At du bliver en del af et engageret og alsidigt team af frivillige.
– Nye, anderledes oplevelser.
– Brugbare kompetencer.

For at blive samarit er det et krav, at du deltager i et af samaritternes informationsmøder.

Næste informationsmøde er d. 13 oktober kl. 19-22.Det bliver afholdt hos FADL, Nørre Allé 32 – baghuset, 8000 Aarhus C.