Om Skoletjenesten

Røde Kors Aarhus’ Skoletjeneste er et tilbud til skoler og fritidstilbud i Aarhus Kommune, der giver eleverne indblik i det, som Røde Kors Aarhus beskæftiger sig med. Formålet med Skoletjenesten er at give børn og unge en bedre forståelse for, hvordan de lokale, nationale og internationale problematikker relaterer til deres eget liv. Det er en workshop om, hvad Røde Kors er, hvad vi laver, hvordan vi gør en forskel i verden, og hvordan eleverne med medmenneskelighed selv kan gøre en forskel. 

Vores Skoletjeneste fokuserer på 4 områder: 

  • Medmenneskelighed 
  • Katastrofe og beredskab 
  • Fordrevet 
  • Røde Kors og frivillighed 

Ud til jer eller hos os?
Vi tilpasser undervisningen efter målgruppen, så alder og forhåndsviden tages i betragtning. Fælles for al vores formidling er, at vi altid prøver at gøre undervisningen så aktiv som muligt. 

Vi har lavet tre fleksible muligheder for at bruge Skoletjenesten.  

  1. Udskolingselever kan komme på virksomhedsbesøg i Røde Kors Aarhus’ frivillighus på Nørre Allé 32, hvor vores frivillige undervisere står klar.
  2. Vores frivillige undervisere kommer og holder en workshop ude hos jer. Workshoppen tager cirka 2,5 time. 
  3. I kan inddrage vores gratis materiale i jeres egen undervisning. På rodekors.dk/skole finder I materialer, læringsvejledningvideoklip og øvelser. 

Er skoletjenesten noget for dig, din klasse, eller ungdomsskole, så skriv endelig til os. 

Bliv frivillig

Kan du lide at formidle, og ønsker du at gøre en forskel for andre mennesker både lokalt og globalt?  

Som frivillig i Skoletjenesten er du med til at udvikle oplæg og øvelser samt afholde disse oplæg for elever. Du kommer til at have stor indflydelse på processen, og du skal regne med en arbejdstid på omkring 4-8 timer om måneden.  

Som frivillig forventes det, at du  

  • Kan lide at formidle og tale med mennesker (og måske har lidt erfaring med dette) 
  • Synes det er spændende og vigtigt at lære de nye generationer om medmenneskelighed, katastrofearbejde og frivilligt arbejde 
  • Ønsker en unik mulighed for at komme ud og afprøve forskellige former for formidling og undervisning under fleksible rammer, hvor du har masser af indflydelse