Om Sundhedsklinikken

Sundhedsklinikken åbnede i Aarhus i 2013 i samarbejde med Dansk Flygtningehjælp og Lægeforeningen for at sikre, at alle har mulighed for at få lægehjælp.

Ifølge sundhedsloven har alle mennesker ret til akut lægebehandling, men det er op til den enkelte behandler at definere, hvorvidt behandlingen er akut. Da mennesker uden opholdstilladelse ikke har mulighed for at gå til en almindeligt praktiserende læge, ender mange med ikke at modtage den lægehjælp, de har brug for. Det kan blandt andet være afviste asylansøgere, au pair-arbejdere, handlede kvinder og mennesker, der er i Danmark for at søge arbejde.

Sundhedsklinikken har også afdelinger i Odense og København og tilbyder både akut lægehjælp og behandling samt graviditetsundersøgelser, vaccinationer af børn og akut fysioterapi, tandbehandling og psykologsamtaler til mennesker, der ikke er en del af det almindelige sundhedssystem.

Bliv frivillig

Som frivillig på Sundhedsklinikken er du med til at tage dig af klinikkens patienter. Har du en relevant sundhedsfaglig uddannelse, kan du hjælpe med konsultationer, behandlinger og samtaler. Alternativt kan du hjælpe med at tage godt imod patienterne og være med til at give dem en god og tryg oplevelse.

For at være frivillig på Sundhedsklinikken forventer vi, at du:

  • kan tage vagter mandage og/eller torsdage mellem kl. 17 og kl. 20.
  • er dedikeret, imødekommende, lyttende og forstående.
  • er parat til både at hjælpe til med de medmenneskelige og de praktiske opgaver i klinikken.