Om Værket

Ensomhed er en selvoplevet følelse, som ikke kan ses. Alle kan til tider føle sig ensomme, også når de er sammen med andre mennesker. Det er når ensomhed bliver en langvarig følelse, at det kan få fatale konsekvenser. 
Værket i Aarhus blev oprettet i 2017, og er et netværk for voksne i alderen 30-60 år, der oplever ensomhedDeltagerne mødes hver uge i Røde Kors frivillighuset, hvor de frivillige, der er tilknyttet Værket, har sørget for trygge rammer, kaffe, te og snacks.

Netværksmøderne involverer altid øvelser, som skal være med til at give deltagerne redskaber til at håndtere ensomheden. Deltagerne har mulighed for at møde hinanden i en afslappet og imødekommende atmosfære, og der indgår samtaler om temaer, som er relevante for deltagerne i netværket. 
Endelig mødes deltagerne for at hygge sig, socialisere, snakke og vigtigst af alt for at vise, “at du ikke er alene”. 

Aktiviteterne til møderne er lokalt bestemte. Deltagerne har derfor selv indflydelse på, hvad der skal fokuseres på fra gang til gang, og hvilke fælles aktiviteter der ellers skal laves i netværket. Derudover er det enkelte netværk selv involveret i at forventningsafstemme, så deltagerne ved, hvad der bliver forventet af dem til møderne og udenfor. 
En netværksgruppe består af 10-12 deltagere, og har 3-4 frivillige tilknyttet. I Aarhus er der pt. ét netværk, men vi håber at kunne oprette et mere.

Bliv frivillig

Vil du hjælpe med at bryde et tabu? Som frivillig i Værket er du med til at organisere og facilitere de ugentlige netværksmøder. Vi er en lille dedikeret gruppe af frivillige, og sammen med os kommer du til at arrangere møderne og igangsætte deltagernes samtaler. 

Som frivillig forventes det, at du 

  • Er interesseret i at arbejde med mennesker i sårbare situationer
  • Er empatisk og rummelig 
  • Har mod på at være igangsætter og tage styringen
  • Er mødestabil og kan forpligte dig i en længere periode  

Vi ser gerne, at du er moden (28+), men alle interesserede er velkomne til at kontakte os til en uforpligtende snak