Om Værket

Ensomhed er en følelse, som ikke kan ses. Alle kan til tider føle sig ensomme – også når de er sammen med andre mennesker. Når ensomhed bliver en langvarig følelse, kan det være hårdt og få store konsekvenser.

Værket blev oprettet i 2017. Det er et netværk for voksne i alderen 30 – 60 år, der oplever ensomhedDeltagerne mødes hver uge i Røde Kors’ frivillighus, hvor de frivillige, der er tilknyttet Værket, har sørget for trygge rammer, kaffe og snacks.

Netværksmøderne involverer altid øvelser, som er med til at give deltagerne redskaber til at håndtere ensomhed. Deltagerne har mulighed for at møde hinanden i en afslappet og imødekommende atmosfære. Der er både plads til at tale om lette og tunge emner. Vigtigst af alt mødes deltagerne for at hygge sig, socialisere og mærke, at de ikke er alene.

Den enkelte deltager har indflydelse på, hvad der skal ske, når netværket mødes. Derudover forventningsafstemmes der, så deltagerne ved, hvad de går ind til og kan føle sig trygge i samværet.

En netværksgruppe består af omkring ti deltagere, hvor tre til fire frivillige er tilknyttet. I Aarhus er der ét netværk, men vi håber, at vi kan oprette et mere.

Bliv frivillig

Vil du hjælpe med at bryde et tabu? Som frivillig i Værket er du med til at organisere og facilitere ugentlige netværksmøder. Vi er en lille dedikeret gruppe af frivillige, og sammen med os kommer du til at arrangere møderne og igangsætte deltagernes samtaler.

Som frivillig forventer vi, at du: 

  • er interesseret i at arbejde med sårbare mennesker.
  • er empatisk og rummelig. 
  • har mod på at være igangsætter og tage styringen.
  • er mødestabil og kan forpligte dig i en længere periode.
  • er over 25 år gammel, men det er ikke et krav.