Om Vejviserne – Patientstøtterne

Aarhus Universitetshospital kan være svært at finde rundt på, særligt hvis det er første gang, man er der. Derfor er Vejviserne vigtige. De er et korps af frivillige, der står klar til at hjælpe patienter og pårørende i den rigtige retning.

Vejviserne møder de besøgende på Aarhus Universitetshospital i øjenhøjde, fordi det er mennesker, der ofte befinder sig i en presset og svær situation. Ved at vise vej, være hjælpsomme og imødekommende, skaber de tryghed og ro for hospitalets besøgende.

Vejviserne står ved hovedindgangene til hospitalet, og bestræber sig på at være på pletten alle hverdage fra klokken 8.00-14.30. De er klar til at svare på spørgsmål om hospitalet, hente transporthjælp og følge patienter og pårørende i den rigtige retning.

Bliv frivillig

Som frivillig vejviser er du et levende kort over Skejby sygehus og skal hjælpe patienter og pårørende, som ikke selv har overblikket, i den rigtige retning. Du skal benytte vejviser-standerne og den app, der giver overblik over hospitalet. En vagt er typisk på tre timer og et kvarter ad gangen og vil enten være om formiddagen (8.00-11.15) eller om eftermiddagen (11.15-14.30)

For at være frivillig vejviser skal du

  • være selvstændig, opsøgende, imødekommende og hjælpsom
  • kunne tage minimum to vagter om måneden
  • være ansvarsbevidst og mødestabil