Om vintervenner 

Røde Kors Aarhus samarbejder med bofællesskabet Vintervej og landsforeningen LEV om en besøgstjeneste for udviklingshæmmede borgere. Vi kalder besøgstjenesten for Vintervenner. 

Vintervenner er et tilbud om socialt samvær til psykisk udviklingshæmmede borgere, som ikke længere kan deltage i kommunens tilbud om aktivering. Efter et aktivt og socialt arbejdsliv, hvor kolleger har bidraget med daglig snak og fællesskab, kan det være ensomt at gå på pension. Ugen kan være lang, fordi dagene ikke har det samme indhold som tidligere. 

På Vintervej arbejder de efter EDEN’s principper, hvor fokus er på at eliminere ensomhed, hjælpeløshed og kedsomhed. Derfor er beboerne en del af husets hjertevarme fællesskab, og der arbejdes kontinuerligt på at imødekomme den enkeltes behov for aktivitet og socialt samvær. 

Det er her vintervenner kommer ind i billedet. Vintervenner er et tilbud til beboerne om socialt samvær og hyggelige stunder. Beboernes behov varierer, og et besøg kan derfor være alt fra en gåtur til højtlæsning.  

Bliv Vinterven

Som frivillig Vinterven bliver du matchet med en borger, hvis interesser for samværet nogenlunde passer til det, du kan bidrage med. Besøg aftaler du i samarbejde med bofællesskabet og din vinterven. Det er muligt at besøge flere beboere, som deler de samme interesser og ønsker til sociale aktiviteter. Du bliver klædt på til opgaven af din aktivitetsleder og fagpersonalet på Vintervej.  

Vi forventer, at du:

  • Er rummelig og tålmodig 
  • Kan afse tid til minimum 2 besøg om måneden af et par timer ad gangen 
  • Er stabil og har mulighed for at være frivillig i en længere periode 
  • Har en positiv indstilling og let til smil 
  • Er god til at lytte og fortælle