Om Virkestedet

Virkestedet er værkstedet i Røde Kors Huset ved Bazar Vest. Her finder du et fællesskab centreret omkring upcycling, reparation og genanvendelse af alt fra cykler til møbler.

I værkstedet mødes frivillige og borgere over gør-det-selv projekter. Alle er velkomne uanset niveau. De frivillige i værkstedet har hænderne skruet rigtigt på og vil gerne lære fra sig. I Virkestedet er der plads til at arbejde i stilhed såvel som at få sig en god sludder over høvlbænken. Desuden er der altid kaffe på kanden.

I Virkestedet finder du et cykel-, elektronik- og træværksted. Vi stiller værktøj til rådighed, så du skal kun medbringe dig selv, dit gode humør og eventuelt et projekt, som du gerne vil arbejde på.

I vintersæsonen holder cykelværkstedet åbent hver torsdag mellem kl. 14 og kl. 16. Træ- og elektronikværkstedet er fortsat åbent hver onsdag mellem kl. 13 og kl. 16.

Udover faste åbningsdage tilbyder værkstedet også forskellige workshops med interne og eksterne undervisere. Du kan emsempelvis lære, hvordan du reparerer et stoleben eller får en cykel til at køre igen.

Du kan finde datoer for vores workshops i eventkalenderen.

Bliv frivillig

Som frivillig i Virkestedet er du til stede i værkstedets åbningstider, hvor du hjælper besøgende med deres projekter. Du er med til at sørge for at værkstedets brugere bliver taget godt imod og ikke er uønsket overladt til sig selv. Hvis du har lyst, kan du også være med til at arrangere og afholde workshops.

Som frivillig forventer vi, at du:

  • har hænderne skruet rigtigt på.
  • er god til at se muligheder i upcycling og genanvendelse.
  • kan møde mennesker i øjenhøjde og med et smil.
  • er tålmodig og har mod på at lære fra dig.