Om Weekendcaféen

Hvor finder man et fællesskab i Aarhus, når weekenden står for døren? 

De fleste væresteder og sociale tilbud i Aarhus Kommune har kun åbent i hverdagene. Derfor har Røde Kors Aarhus oprettet en café i weekenden, hvor der er plads til alle – uanset alder, køn, etnicitet og baggrund. Weekendcaféen er et tilbud om gode samtaler, hyggelige aktiviteter, nye bekendtskaber og socialt samvær til dem, der synes weekenden hurtigt kan blive lang. Caféen har særligt fokus på at styrke livskvaliteten for borgere, der føler sig ensomme, eller som synes, weekenden kan blive lidt lang og kedelig.

Weekendcaféen slår dørene op for gæster hver lørdag i ulige uger fra kl. 13 til kl. 17. Caféen holder til i Røde Kors Aarhus’ frivillighus på Nørre Allé 32. Hjerterum finder du masser af i Weekendcaféen, hvor frivillige står for at skabe gode oplevelser og et trygt rum for alle besøgende. Udover brætspil, kage og hyggelige stunder byder Weekendcaféen også løbende på musikoptrædener, foredrag, banko og meget mere. Du kan se programmet under kurser/events, eller du kan melde dig ind i Weekendcaféens facebookgruppe.

Bliv frivillig

Som frivillig i Røde Kors Aarhus’ Weekendcafé bliver du en vigtig del af et fællesskab af frivillige og ikke mindst cafégæster. Vi ser nemlig gerne, at caféens gæster tager del i planlægningen og sætter deres præg på caféen og dens aktiviteter. Derfor har vi en stærk forventning om, at du har lyst og mod på at tale og samarbejde med alle. Vi ser vores forskelligheder som en styrke. 

Som frivillig forventer vi, at du: 

  • har interesse for socialt arbejde og for at gøre en forskel for borgere, der oplever ensomhed.
  • er engageret, glad og smilende. 
  • er god til både at lytte og snakke. 
  • sammen med andre frivillige sørger for god stemning, samtidig med at du tager del i de praktiske opgaver i caféen.
  • har mulighed for at bruge en lørdag eftermiddag én gang om måneden på frivilligt arbejde.