Fængselsbesøgstjenesten

Fængselsbesøgstjenesten

Hos Fængselsbesøgstjenesten er der fokus på at give indsatte et afbræk fra hverdagen. Som indsat har man engang imellem brug for at snakke om, hvad der sker uden for murerne, hvilket kan være svært, hvis man ikke får besøg. En tredjedel af indsatte får ikke besøg af hverken venner, familie eller andet netværk. Derfor tilbyder Fængselsbesøgstjenesten, at indsatte kan få en besøgsven. En besøgsven kan være motivation til ønsket om løsladelse, da den indsatte pludselig oplever en form for fællesskab. Alle indsatte har mulighed for at få en besøgsven, og det har derfor ikke nogen indflydelse, om man har været indsat i en kort eller lang periode.

 

Røde Kors Aarhus arbejder lokalt på at kunne give de indsatte kontakt udefra for at give dem glæde i hverdagen. Besøgene kan være forskellige fra gang til gang. På det ene besøg vil du opleve, at I spiller kort, hvor du på det næste besøg lytter og snakker. Vi ser de indsatte som almindelige mennesker og dømmer derfor ikke personen eller hvorfor personen sidder i fængsel.

 

Brænder du for at hjælpe, hvor der er behov, og vil du være med til at gøre dagene bedre for en indsat? Som fængselsbesøgsven gør du en stor forskel og ender ofte med at være ugens højdepunkt i den indsattes hverdag. Du kommer til at lære en person at kende, som har et anderledes liv end dig. Besøgene er hver anden uge og har en varighed på omkring to timer.

 

Vi forventer, at:

  • Du er fyldt 25 år.
  • Du er klar på at besøge alle typer af indsatte.
  • Du overholder dine aftaler med den indsatte.
  • Du er god til at tale med andre, men også lytte, hvis der er behov for det.
  • Det er en fordel, hvis du snakker et østeuropæiske eller arabiske sprog, men det er ikke et krav.

Kontakt

Aktivitetsleder

Sean Nohilly

seannohill@gmail.com