Rådmand Anders Winnerskjold på arbejde i Røde Kors butik Bazar Vest

04. april 2022

Den 1. april var vores Røde Kors Butik i Brabrand, så heldig at få besøg af Anders Winnerskjold, som er Rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse, hvor han prøvede kræfter af med at være frivillig i butikken.  

Jeg forsøger generelt at komme ud og besøge de ting, jeg selv er ansvarlig for og mine samarbejdspartnere. Det giver mig et bedre indblik i Røde Kors Aarhus arbejde at snakke med de frivillige og selvfølgelig hjælp lidt til, hvor det giver mening. 

Anders Winnerskjold fik en introduktion af Aase Rhode og Anne Flensborg fra bestyrelsen, der fortalte om Røde Kors Aarhus og omkring Røde Kors Huset, og arbejdet med at have genbrugsbutik og netværksaktiviteter, som KREAféen i et hus. Der blev serveret kaffe og kage og der var en god snak omkring frivillighed, og hvordan vores netværksaktiviteter støtter lokalsamfundet. Herefter fik Anders en rundvisning af butikken og netværkslokalerne, hvor han hørte mere om netværkshuset og butikkens kommende ændringer.  

Efter rundvisningen fik Anders arbejdshandskerne på og hjalp vores fantastiske frivillige i butikken. Han fik sorteret og prissat tøj og flyttet vores bogafdelingen, hvilket gav fornemmelsen af de frivilliges arbejdsopgaver og stemningen i butikken. 

Jeg synes det er dejligt at komme ud og det er fedt at få lov til hilse på de frivillige og give dem et skulderklap. Det er en fantastisk indsats der bliver gjort her, og det er spændende, hvordan man både kombinerer butik med sociale netværksaktiviteter. Det vil jeg gerne se og blive klogere på