Butikker søger frivillige

02. juni 2021

Røde Kors butik Tilst og Røde Kors butik Bazar Vest søger frivillige hænder, som vil være med til at gøre en forskel i lokalsamfundet.

Der er mange gode grunde til at blive frivillig i en genbrugsbutik. Du bliver en del af et unikt fællesskab, du er med til at fremme bæredygtig mode og du bidrager til Røde kors Aarhus’ sociale arbejde i Aarhus Kommune. Butikkernes overskud er nemlig afgørende for Aarhus-afdelingens arbejde med/for socialt sårbare og udsatte borgere i kommunen.

Butikkerne i Tilst og Bazar Vest er afdelingens nyeste. De er begge storbutikker. Som frivillig er der derfor rig mulighed for at være med til at udvikle og forme butikkerne – såfremt man ønsker dette.

Begge butikker udarbejder vagtplan løbende. Det betyder, at man melder sig til en vagt via Doodle. Det frivillige arbejde er derfor meget fleksibelt og let at få til at passe ind i hverdagen. Begge butikker har frivillige i alle aldre lige fra studerende til pensionister.

Som frivillig i butikkerne er det muligt at blive involveret i lige det område, der interesserer dig. Det kunne f.eks. være tøj (herre, dame, børn), brugskunst, møbler, bøger, legetøj eller noget andet. Har du kørekort er det desuden muligt at blive chauffør.

Der er mange forskellige opgaver at kaste sig over som frivillig i en genbrugsbutik. Der er dog nogle opgaver, som ligger fast for at sikre varer på hylderne:

  • Sortere og prissætte varer
  • Kundeservice og kundebetjening
  • Lave inspirerende udstillinger
  • Hygge med dine frivilligkollegaer

Nogle af opgaverne såsom sortering, prissætning og udstillinger kan laves uden for butikkernes åbningstid. Så der er god mulighed for at tage vennerne under armen og hjælpe med at forberede butikken til den næste dag.

De frivillige i butikkerne hygger sig sammen, når de er på vagt. Der er plads til smil, snak og grin. Når corona-situationen igen tillader det vil der desuden blive inviteret til fællesmøder og forskellige sociale arrangementer. Derudover er det som frivillig muligt at deltage i forskellige arrangementer for de frivillige i hele Aarhus-afdelingen.

Vil du høre mere om at blive frivillig i en af genbrugsbutikkerne? Så er du meget velkommen til at kontakte os.

Kontakt