Forårsvenner siger tak for nu!

05. juli 2021

Hverdagen ligner efterhånden meget sig selv igen og derfor har vi nu afsluttet vores Corona-akutte projekt Forårsvenner.

Forårsvenner har siden januar matchet borgere, der pga. Corona-restriktionerne har været socialt isolerede, med frivillige, der pga. de selvsamme restriktioner har haft ekstra tid til at påtage sig en social opgave. Ved projektets afslutning var flere end 70 borgere og frivillige matchet og rigtig mange har ønsket at fortsætte med at se hinanden fremover.

”Det har været vildt inspirerende at opleve, hvor mange frivillige, der meldte sig, særligt i vintermånederne – bl.a. en masse unge mennesker, der ikke kunne komme på deres planlagte højskole- eller udlandsophold og som i stedet valgte at bruge den mørke Corona-tid på at holde isolerede ældre mennesker med selskab. Forårsvenner har dog også bekræftet, at der uafhængigt af Corona-situationen, er alt for mange mennesker, der føler sig ensomme og som har brug for flere sociale relationer. Det skal vi fortsætte med at være opmærksomme på – også når Coronaen er ved at være glemt,” siger aktivitetsleder Ida Binderup.

Netop derfor er Røde Kors Aarhus nu i gang med at udvikle et lignende, men mere fast koncept, der forhåbentligt kan komme i gang i løbet af efteråret 2021.