Ingen skal sidde ufrivilligt alene juleaften

26. november 2020

Ingen skal være ufrivilligt alene juleaften, heller ikke i en coronatid. Derfor spørger Røde Kors Aarhus de aarhusianerne, som ikke har planer juleaften, hvad de har lyst til at lave d. 24. december. Coronaen har nemlig skabt tvivl omkring interessen for arrangementet Fællesjul – jul med fællesskab.

Sidste år afholdt Røde Kors Aarhus for første gang FællesJul; en juleaften for de aarhusianere, som sidder alene og gerne vil fejre højtiden i fællesskab med andre. Lige netop fællesskabet er det vigtigste element i arrangementet. Det er ikke en færdig aften man deltager i, men en aften man er fælles om at skabe. Derfor bidrager gæsterne med det de har overskud og lyst til.

Omstændighederne i år ændrer ikke på, at Røde Kors Aarhus gerne vil invitere til jul i fællesskabets tegn, men måske nærmere på, hvilket behov, der er for arrangementet. Røde Kors Aarhus er i fuld gang med at afdække interessen for at deltage i et stort julearrangement i år.

”Julen kan være en hård tid for de mennesker, som ikke har nogle at fejre traditionerne og højtiden sammen med. FællesJul er til for dem, som gerne vil være sammen med andre juleaften og som gerne vil være en del af et fællesskab. Det behov ændrer corona ikke på, men det kan være, at formen ikke skal være den samme som sidste år. Det er vi i fuld gang med at undersøge.” siger Lars Bundgaard, næstformand i Røde Kors Aarhus.

En tryg juleaften

Røde Kors Aarhus tror på fællesskabet. Derfor er der ingen som skal sidde ufrivilligt alene juleaften, men det betyder ikke automatisk, at man har lyst til at deltage i et stort arrangement sammen med fremmed. Teamet bag FællesJul er gået i tænkeboks, for den ekstraordinære situation gør, at sidste års model ikke nødvendigvis vil fungere i år. For hvordan kan man invitere til FællesJul, så alle er trygge ved at deltage? Røde Kors Aarhus vil gerne invitere til fællessang, fællesspisning og masser af hygge, men måske formen skal være anderledes end sidste år. Derfor opfordrer lokalafdelingen borgere i Aarhus til at kontakte dem, hvis de ønsker at deltage i en hyggelig jul i fællesskabets tegn.

”Vi vil rigtig gerne i dialog med dem, som kunne tænke sig at være en del af FællesJul i år. Uden deres input kan vi nemlig ikke vide, hvad behovet faktisk er. Vi er i tvivl om der er interesse for at deltage i et stort arrangement under disse ekstraordinære omstændigheder. Det vil vi gerne have afklaret. FællesJul er ikke Røde Kors Aarhus’ arrangement, det er et arrangement vi er fælles om, så derfor skal vi også være fælles om at finde en løsning,” siger Lars Bundgaard.

Skriv en mail til aarhus.jul@rodekors.dk, hvor du fortæller os, hvordan FællesJul skal se ud i år, for at du er tryg ved at deltage. Din mail skal være Røde Kors Aarhus i hånde senest d. 4. december, hvorefter lokalafdelingen vurderer om der er interesse for at lave et eller flere FællesJuls arrangementer i år. Det forventes afklaret d. 8. december.