Lokale Aarhus kunstnere donerer værker til velgørende kunstauktion til fordel for Røde Kors Aarhus

22. april 2022

Det er med stor glæde, at Røde Kors Aarhus inviterer til kunstauktion torsdag d. 5. maj 2022 i samarbejde med auktionshuset Bruun Rasmussen på Rudolf Steiner-skolen i Aarhus.  

Når auktionarius, Peter Tholstrup fra Auktionshuset Bruun Rasmussen, fra klokken 15.00 svinger hammeren over kunstværkerne i Rudolf Steiner-skolens gymnastiksal, er det udelukkende med donationer fra lokale kunstnere i Aarhus-området. Anne Flensborg, som er bestyrelsesmedlem i Røde Kors Aarhus, fortæller om tanken bag kunstauktionen: 

“Auktionen er en platform, hvorfra vi kan fremhæve de lokale kunstnerne, som har doneret deres værker til den gode sag. Køberne bidrager med økonomisk støtte til Røde Kors Aarhus, men får udover den gode samvittighed også et stykke lokalkunst med hjem, som de kan have glæde af fremover. På den måde nyder alle involverede af at bidrage til det gode formål.” 

Overskuddet fra auktionen går ubeskåret til Røde Kors’ arbejde lokalt, nationalt og internationalt. Røde Kors Aarhus arbejder blandt andet med at hjælpe socialt sårbare borgere i Aarhus Kommune. Lokalafdelingen har mere end 40 sociale indsatser, hvor over 800 frivillige yder hjælp og omsorg. 

Dørene åbner for eftersyn allerede klokken 14.00, hvor det vil være muligt at kigge kunst og nyde en forfriskning. Derudover har arrangementet fri entré.  

 

Det lokale engagement  

Mere end 50 kunstnere fra Aarhus-området har bidraget til auktionen. Sammenlagt har de doneret over 90 stykker kunst, som spænder bredt over fotografier, malerier, akvareller, keramik mm.  

En af de kunstnere, som har doneret til auktionen, er billedkunstner Lotte Kejser. Hun har doneret sit maleri ‘den ternede bluse’.  

“Hvis jeg kan gøre en forskel, med det jeg laver, så vil jeg gerne det. Derfor har det været helt naturligt for mig at donere til auktionen. På den måde betyder auktionen her også mere for mig, end hvis jeg havde doneret penge,” fortæller hun.  

Maleriet er fra 2021 og er et af hendes personlige yndlingsværker. Derfor var hun heller ikke i tvivl om, at netop dét skulle med på kunstauktionen.

“Jeg lavede det i den spæde start, hvor jeg begyndte at arbejde med kroppe, hvilket jeg har arbejdet meget videre med siden. Det er et meget ærligt værk, for jeg skjuler ikke, når jeg har lavet fejl. Man kan altså godt se, at der har været noget andet her bagved, men jeg kan godt lide historien i billederne og at den bliver bevaret. Jeg er stolt af maleriet – derfor skulle det doneres til kunstauktionen,” fortæller Lotte Kejser.  

På billedet ses Lotte Kejser med sin donation ‘den ternede bluse’, som det vil være muligt at byde på til auktionen.  

Lotte Kejser er uddannet fra Aarhus Kunstakademi i 2020 og er medlem og medstifter af Kunstnerforeningen Kubus Alba, der har til huse i Højbjerg.  

En anden kunstner, som også har valgt at donere til auktionen er keramiker Sus Andersen. ‘Klodekrukken’ med frøerne, som hun har doneret, lavede hun i forbindelse med en udstilling om de 17 verdensmål.  

“Donationen til auktionen er min måde at støtte og yde et bidrag til verdenssituationen, som den er lige nu. Jeg håber at krukken bliver solgt til det gode formål og til nogen som bliver glad for den. Det giver en mening til det jeg laver.” 

På billedes ses Sus Andersen med sin donation ‘Klodekrukken’ med frøerne, som det vil være muligt at byde på til auktionen.  

Sus Andersen er uddannet fra Aarhus Kunstakademi og Limerick School of Art and Design, Irland. Inspirationen til hendes unika porcelæn henter hun fra naturen, både i keramikkens former og motiver. De vilde dyrearter, som ofte dekorerer hendes ‘Klodekrukker’ skal sende en tanke til de truede dyrearter vi deler kloden med.  

 

En stor tak til lokale Aarhus kunstnere og deres donationer  

“Vi har oplevet en stor opbakning fra de lokale kunstnere og jeg er meget imponeret over de værker, som vi har fået doneret. Det er kunstnernes engagement og ønske om at involvere sig, som har gjort auktionen mulig,” siger bestyrelsesmedlem af Røde Kors Aarhus, Anne Flensborg. 

Til kunstauktionen kan der opleves kunstværker doneret af følgende kunstnere, 

Lone Bay Andersen, Kirsten Schmidt Nielsen, Lotte Kejser, Signe Kirstein Lanter, Anna Mors, Helle Neidhardt, Lotte Neupart, Sissan Richardt, Elisabeth Wegger, Inge Thøgersen, Connie Byrsing, Annelise Bugge Lund, Anne Venge, Annizette Rud Graff, Bodil Helmer Tobiesen, Tove Dalberg Bentsen, Pia Frank, Jette Meinike, Annette Bruhn, Margit Johansen, Susanne Bernburg, Hedvig Poulsen, Grete Westh, Karen Mølgaard, Susanne Merete Andersen, Liva Wagner Hinnerfeldt, Amanda Dahlstrøm de Vroom, Kate Sandberg, Lena Hemdorff, Elin Forbord, Inger Marie Just, Marianne Gissel, Ulla Bloch, Benedicte Rodi Hansen, Anne Elena Mikkelsen, Ann Kaa Kristoffersen, Tina Langhoff, Sebastian Graneberg, Marianne Langhoff og Julie Rebecca Schjødt Lybæk-Hansen.

Vi takker alle kunstnere for de meget flotte værker og glæder os til at se alle til auktionen.  

Flere af de donerede værker, som der kan bydes på, kan ses på billedet øverst i artiklen.  

Se katalog 

Del 1

Del 2

Kan du ikke være til stede under selve auktionen, kan du indgive et forhåndsbud, på det maksimal beløb, som du vil betale.  

Forhåndsbud kan senest den 4/5 kl. 14.00 afgives via e-mail aarhus@rodekors.dk.  

Dit forhåndsbud bliver varetaget af Bruun Rasmussens auktionarius under selve auktionen. Du skal være opmærksom på, at hvis der kommer højere bud end dit, sælges værket til højestbydende.