Røde Kors Aarhus til stormøde om ukrainske flygtninge

10. marts 2022

Røde Kors Aarhus var i tirsdags til stede på Rådhuset, da Aarhus Kommune samlede organisationer og privatpersoner til stormøde om modtagelsen af Ukrainere. Det store spørgsmål var, hvordan vi modtager og hjælper de ukrainske flygtninge, som er kommet til Aarhus, bedst muligt.  

Her deltog Røde Kors for at hjælpe de omkring 400 fremmødte til bedre viden og information, og i at kunne handle hensigtsmæssigt i denne situation. Vi var repræsenteret både af Landsforeningen, Beredskabet og Bestyrelsen fra Røde Kors Aarhus. 

“Lige nu handler vi på de behov som opstår. Vi arbejder hele tiden på højtryk for at forbedre og udbygge, samt organisere hjælp til krisen i Ukraine,” fortæller Inger Aarup, som er bestyrelsesmedlem i Røde Kors Aarhus og var til stede ved stormødet.  

Som et led i koordineringen af den frivillighjælp, som mange danskere lige nu tilbyder, står Røde Kors klar med platformen Røde Kors Parat. Indsatsen er et landsdækkende hjælpenetværk af mennesker, som enten har behov for hjælp, eller har meldt sig parat til at hjælpe, når behovet opstår. 

“Jeg er glad for, at vi har en organisation, hvor vi står parat til at hjælpe, når behovet opstår. Lige nu står vi i en svær situation, fordi kommunerne har svært ved at navigere og handle med lovhjemmel. Det vigtigste vi kan gøre, er at være til stede, samarbejde på tværs med opdateret og erfaringsbaseret viden, have god kontakt til mennesker med behov for hjælp samt engagere de, som er parate til at hjælpe, når behovet opstår,” siger Inger Aarup. 

 

Røde Kors på DR live-TV 

Stormødet blev dækket af DR TV nyhederne, der i tirsdags sendte direkte fra Aarhus Rådhus i nyhederne klokken 17. Du kan se eller gense indslaget cirka 17 minutter inde i videoen, hvor Inger Aarup fortæller om hvordan Røde Kors agerer og forholder sig til situationen i Ukraine.  

Find udsendelsen her:
https://www.dr.dk/drtv/se/tv-avisen_-civile-ukrainere-evakueres-fra-flere-byer_304113 

 

Er du parat?  

Ønsker du at hjælpe, kan du melde dig parat.  

Som Parathjælper bliver du kontaktet, når der er behov for hjælp i dit lokalområde. Du kan altid takke nej til tilbuddet.
Læs mere om opgaverne og tilmeld dig gennem linket nedenfor eller ved at kontakte os på tlf. 35 29 96 60 eller mail parat@rodekos.dk  

Røde Kors Parat - Meld dig her