Røde Kors Gymnasieindsamling: Aarhus Katedralskole ligger igen i top tre

16. september 2021

Til Røde Kors-indsamlingen den 3. oktober er mange af ruterne i Aarhus besat af elever fra Aarhus Katedralskole. De ligger lige nu i op tre over gymnasier med flest tilmeldte indsamlere i Danmark.

Igen i år stiller Aarhus Katedralskole op med rigtig mange indsamlere til Røde Kors-indsamlingen. Ambassadør for Røde Kors og elev på Aarhus Katedralskole Maiken Hvas Amby mener, at det høje deltagerniveau skyldes to ting – en særlig ånd på skolen og at de har opbakning fra butikkerne i Aarhus.

Som ambassadør er en af Maiken H. Ambys opgaver at motivere sine medstuderende til at gå en rute til Røde Kors-indsamlingen. Til det formål søger hun sponsorater ved de lokale butikker i Aarhus. Indtil videre har ambassadørerne på Aarhus Katedralskole samlet over 45 sponsorater fra 18 forskellige butikker og virksomheder. De tilmeldte elever kan vinde alt fra en kop kaffe til en tur i biografen. For Maiken H. Amby gør det en kæmpe forskel, at så mange butikker i Aarhus støtter op.

”Man slipper ikke uden om, at nogen har brug for muligheden for en gevinst for at være motiveret,” siger Maiken H. Amby.

Hun oplever dog, at langt de fleste deltager i landsindsamlingen, fordi de har lyst til at gøre noget godt for andre. At samle sponsorater rundt omkring i byen bliver brugt som et ekstra boost til at motivere eleverne.

 

En særlig ånd

Ifølge Maiken H. Amby er en af grundene til, at mange elever fra Aarhus Katedralskole har meldt sig som indsamlere, at de langt hen ad vejen deler samme holdning til at hjælpe andre:

”Der er en helt særlig ånd på skolen. Blandt os studerende er der en ånd af, at vi gerne vil gøre mere end bare at gå i skole og lære – vi vil gerne gøre en forskel. Det kan man tydeligt mærke, når man starter på skolen.”

Aarhus Katedralskole har fem værdier, som de arbejder ud fra. Særligt værdierne om demokrati, udadrettede aktiviteter og et kreativt miljø kan Maiken H. Amby genkende på tværs af klasser og årgange i forbindelse med Røde Kors-indsamlingen. Hun kan mærke, at eleverne på gymnasiet anerkender det, at hun arbejder som frivillig. Ambassadørerne brænder for deres arbejde med indsamlingen, og det smitter af på resten af skolen.

 

Det tager tid at gøre noget godt

At arbejde frivilligt som Røde Kors Ambassadør gør Maiken V. Amber med stolthed. Det er et arbejde, som hun gerne vil bruge tid på ved siden af skole, lektier, fredagsbar og fritid.

”Det er dejligt at være med til at sprede det gode budskab og få andre til at forstå alt det gode, som Røde Kors gør,” siger hun.

Indsamlingsleder for Røde Kors Aarhus, Jane Kristensen, genkender både mængden af tid, men også glæden, der kommer ud af at arbejde som frivillig. Hun har arbejdet som indsamlingsleder i to år, men været indsamler i mange flere. Gymnasieambassadørernes indsats gør en verden til forskel for Janes store arbejde med indsamlingen.

”Jeg er så glad for, at gymnasierne i Aarhus bakker op omkring Landsindsamlingen. Det er beundringsværdigt at opleve deres drivkraft,” lyder det fra Jane Kristensen.

Både Maiken H. Amby og Jane Kristensen glæder sig til at sprede Røde Kors’ gode budskab på indsamlingsdagen den 3. oktober.

Tilmeld dig indsamlingen her