Støt flygtninge fra Ukraine – Donér til Røde Kors butikkerne i Aarhus

01. april 2022

I disse dage, ankommer mange flygtninge fra Ukraine til Aarhus. På flugt, udmattede efter den lange rejse og kun med det mest nødvendige i tasken, skal de nu starte et nyt liv i Danmark.  

I Røde Kors Aarhus tilstræber vi, altid at være til stede. Vores sociale arbejde i lokalsamfundet spænder over mange forskellige opgaver og ændrer sig hele tiden efter de behov, som kan opstå i nødsituationer. En af vores vigtigste opgaver lige nu, er at hjælpe de flygtninge, som ankommer til Aarhus til en god start i vores skønne by.  

På nuværende tidspunkt samarbejder vi med Aarhus Kommune om uddeling af gavekort, til de flygtninge, der finder vej til Aarhus. De kommer til landet med forskellige behov og gavekortene giver dem mulighed for at købe lige det, som de står og mangler i vores butikker, om end det er børnetøj, service eller en lænestol. Det mener vi, giver mening.  

Med 500 stk. udleverede gavekort, regner vi med, at de frivillige får travlt i vores butikker. Derfor opfordrer vi de næste uger til at donere brugt tøj, møbler, service, legetøj m.m., så vi kan sikre et stort udvalg og at kvaliteten i alle vores butikker altid er i top. Når du donerer, bidrager du til at flygtninge, som har fundet vej til Aarhus, har mulighed for at købe lige det, de står og mangler. 

 

Når vi hjælper hvor behovet er 

I sidste uge samlede vi klapvogne ind til børnefamilier på flugt, så de havde mulighed for at transportere deres børn og komme rundt i byen. Her rakte vi ud på vores sociale medier for at indsamle klapvogne til udlevering fra Nørre Allé. Flere børnefamilier har allerede været forbi og taget imod jeres donationer. Det er skønt at se, hvordan borgerne i Aarhus er hurtige til at reagere, når vi beder om hjælp og hvor stor en forskel klapvognene gør for familierne.

 

Sådan kan du donere 

Donationer kan afleveres i vores Frivillighus på Nørre Allé 32, 8000 Aarhus C (parkering i gården), mandag-torsdag i tidsrummet 9-16 og fredag 9-15. Ønsker du at donere større møbler kan afhentning arrangeres ved at ringe på 8612 2460. 

Bemærk vi holder lukket på helligdage i forbindelse med påske. 

Efter påske vil sortering og pakning gå i gang i frivillighuset, hvorefter det kan blive klar til levering til butikkerne.  

Vi har i den forbindelse brug for hjælp fra frivillige til at få vores donationer sorteret og pakket, så det er klar til levering i vores butikker. 

 

Vil du hjælpe i frivillighuset? 

Sorteringen foregår på Nørre Allé 32, 8000 Aarhus C og vi regner med, at der er nok at lave for 2-4 frivillige hver gang. 

Vi sorterer vores donationer to gange om ugen tirsdag og torsdag i tidsrummet 9.30-12.30 på følgende datoer:  

  • Torsdag d. 21.04.22
  • Tirsdag d. 26.04.22
  • Torsdag d. 28.04.22
  • Tirsdag d. 03.05.22
  • Torsdag d. 05.05.22 

Derudover leder vi efter 1-2 frivillige, som har lyst til at køre donationerne ud til vores butikker. Vi tænker umiddelbart om eftermiddagen d. 26.04 og d. 03.05 (eller efter behov). Vi stiller bil til rådighed. 

Meld dig til at hjælpe