Vejviserne på AUH fejrede 5-års jubilæum med stil!

11. november 2021

Vejviserne på AUH fejrede 5-års jubilæum med stil!

Den 3. oktober 2016 startede de første frivillige Vejvisere fra Røde Kors på Aarhus Universitetshospital. Dengang var de 16 Vejvisere. I dag er der ca. 75 frivillige Røde Kors Vejvisere, der på alle hverdage møder op for at hjælpe patienter, pårørende og somme tider ansatte og studerende med at finde rundt på AUH.

Den. 27. oktober blev Vejvisernes 5-års jubilæum så fejret på AUH – og det blev gjort med manér. Stort tillykke!

Vejviserne på AUH er en del af Patientstøtterne. I fem år har de stort set alle hverdage været på pletten fra klokken 8.00 om morgenen til 14.30 om eftermiddagen. Og udover at vise vej, har Vejviserne også lyttet og givet ro til de nogle gange stressede og nervøse patienter. De har også bidraget med små forbedringer, f.eks. bedre skiltning, så hospitalet er så brugervenligt som muligt. Sikke en indsats!

Stor og velfortjent ros fra Røde Kors Aarhus’ bestyrelse

Jubilæet blev fejret med et flot arrangement på AUH, hvor omkring 40 frivillige vejvisere deltog. Derudover var der repræsentanter fra hospitalet, Birgitte Aagaard og Anette Schouv Kjeldsen, Regionen, Anders Kristensen, og Røde Kors Aarhus, Inger Aarup. Dagen bød på taler og rosende ord fra Birgitte Aagaard, Annette Schouv Kjeldsen og Inger Aarup samt oplæg og en rundvisning i hospitalets køkken.

Bestyrelsesrepræsentant fra Røde Kors Aarhus, Inger Aarup, roste i sin tale de frivillige for deres store indsats og det ansvar de har påtaget sig ved et sige ja til et frivilligjob på AUH. Vejviserne omsætter i praksis Røde Kors’ syv principper, hvor særligt deres store medmenneskelighed blev fremhævet. Hun fortalte, at de frivilliges store engagement i deres medmennesker er en stor inspiration. Inger Aarup nævnte også patientstøtternes flotte håndtering af covid-19, som det seneste år har fyldt en del i deres frivillige arbejde. Epidemien til trods, stod de frivillige klar til at genoptage deres arbejde på hospitalet, da de efter nedlukningen igen fik lov. Det er beundringsværdigt.

Afslutningsvis uddelte Inger Aarup, på vegne af bestyrelsen i Aarhus, årsnåle til fire frivillige, som har været med i samtlige fem år af Vejvisernes tid på AUH.

Arrangementet blev sluttet af med en lille, enkel frokost fra hospitalets køkken. Særligt de hjemmelavede brunkager var populære. Det var alt i alt et super arrangement!

Røde Kors Aarhus takker alle de frivillige Vejvisere for deres fantastiske indsats! Og stort tillykke med jubilæet!