Vinterherbergets leder modtager blomster som tak for hans store indsats!

11. februar 2021

I mandags modtog Søren Christiansen en buket fra Røde Kors Aarhus. De blev overrakt af vores formand Knud Aarup, som tak for hans store indsats på Vinterherberget.  

Søren er ansat som dagligleder  Vinterherberget i Aarhus. Vinterherberget er et tilbud til hjemløse migranter, hvor de kan overnatte i de kolde vintermåneder. Søren har altid været glad for at gøre en forskel og hjælpe andre gennem sit arbejde. Da han fik tilbuddet om jobbet, tænkte Søren, at det var en god mulighed for at være en del af et unikt samarbejde mellem Røde Kors, Kirkens Korshær, Blå Kors, Aarhus Folkekirken og Aarhus kommune. Han syntes, det var spændende at kunne få lov til at arbejde på tværs af de 4 organisationer. Dette fik Søren til at takke ja tak til jobbet for 3 år siden.  

Søren er en af dem, der er med til at gøre Vinterherberget til en succes. Han er fuld af idéer, og når der opstår et ”problem”, ser han løsninger og muligheder. Søren har arbejdet på Vinterherberget i 3 sæsoner, hvor han hvert år står klar til at tage imod hjemløse migranter. Først får de et måltid mad og derefter en seng at sove i. De ansatte og frivillige snakker også gerne med dem, eller spiller et spil hvis det lyster.  

I sommeren 2020 sagde han ja til at hjælpe, selvom det var udenfor sæsonen. Han sagde ja til at hjælpe migranter med at finde job her i landet eller, efter deres eget ønske, hjælpe dem hjem til deres hjemland.  

Søren har flere gode oplevelser, hvor han har hjulpet med at gøre en forskel. I 2020 sæsonen var han med til at hjælpe en far og hans to sønner hjem til deres hjemland. De var kommet til Danmark, hvor de havde fået lovning om et sted at bo og arbejde, men da de kom herop, var der ingenting. En aften spurgte Søren ind til, hvor de gik hen, når de havde fået mad fra Vinterherberget. De fortalte, at de gik ud for at finde et sted at sove. Efter at Søren havde hørt deres historie, tilbød han dem, at de kunne sove på VinterherbergetEfterfølgende hjalp han dem med rejsen hjemsom EU-borger hjælper Danmark med hjemrejsen.    

Endnu en god oplevelse for Søren var da han sidste sommer fik et “godt” forhold til en af de hjemløse migranter, som Søren havde hjulpet med kørsel til og fra hospitalet. Søren havde efterfølgende spurgt ham, om han ikke skulle testes for Covid-19. Den hjemløse migrant fortalte Søren, at han ikke vil testes, men han nok skulle gøre det for Søren skyld. 

Det er ikke fordi, de skal gøre noget igen for mig slår Søren fast, men denne oplevelse har sat sig i ham og givet ham lysten til at give mere. “Jeg vil gerne gøre noget for andre. Jeg tror, at ved at give noget, så får man rigtig meget igen.”  

Vinterherberget er et godt sted for migranter og takket været Søren, hans kollegaer og de frivillige, kan det lade sig gøre at holde stedet kørende på tredje år. Det er med til at sikre, at ingen skal sove på gaden i de kolde vintermåneder.