Om Førstehjælpskurser
Et førstehjælpskursus er din sikkerhed for, at du kan yde korrekt og livreddende førstehjælp, hvis der opstår en nødsituation. Det kan være med til at du bliver mindre tøvende og mere handlekraftig. Ved et hjertestop kan din reaktion være med til, at der bliver ydet livreddende førstehjælp i de kritiske minutter inden professionel hjælp når frem. Det er i det tidsrum, du kan redde folk fra at dø eller få varige mén.
Interessen for at lære førstehjælp er stigende. Samtidig er det blevet lovpligtigt at have et færdselsrelateret førstehjælpskursus, når man tager kørekort.
Tag dit førstehjælpskursus i hjertet af Aarhus
Røde Kors Aarhus’ førstehjælpskurser afholdes af specialuddannede instruktører, der hjælper dig med at blive klædt på til hverdagen, hvis en krise opstår. Vi tilbyder primært førstehjælp til kørekort, men det er altid muligt at kontakte os, hvis du ikke kan finde det, du søger.
Vi har mulighed for at skræddersy undervisningen efter ønsker og behov, hvis du kan samle et hold. Et hold består af 14-16 kursister og varer 4-12 timer. Vores planlagte førstehjælpskurser finder sted i weekenderne, så alle har mulighed for at deltage.
Når du køber et førstehjælpskursus ved os, hjælper du på flere niveauer. Du lærer at redde liv, samtidig med at overskuddet fra kurset er afgørende for Aarhus-afdelingens arbejde med sårbare borgere i kommunen.
Hvad er førstehjælp?
Førstehjælp er den hjælp, du kan give ved pludselig sygdom eller ulykke, inden patienten får professionel behandling. Der skelnes imellem tre slags førstehjælp: almindelig, livreddende og psykisk.
Almindelig førstehjælp er behandling af ikke-livstruende skader og tilstande. Det kan for eksempel være behandling af små snitsår, hudafskrabninger og det at lægge is på et brud. Almindelig førstehjælp er generelt den hjælp, vi alle yder i det daglige. Udover behandling af småskrammer inkluderer almindelig førstehjælp også psykisk førstehjælp til ikke-tilskadekomne personer på et ulykkessted.
Livreddende førstehjælp er den hjælp, der ydes med det samme og uden tøven for at redde livet på den tilskadekomne person. Det kan være hjerte-lunge-redning, hvis personen ikke trækker vejret. Det kan også bestå i at stoppe kraftige blødninger, at yde hjælp i forbindelse med en blodprop, at gøre brug af brandslukker og andre funktioner, der er nødvendige i en nødsituation, samt at fjerne personer fra en farlig situation.
Psykisk førstehjælp går hånd i hånd med fysisk førstehjælp. Man kan ikke yde fysisk førstehjælp uden også at give psykisk førstehjælp. Det handler om at skabe tryghed og ro på ulykkesstedet, både for tilskadekomne og andre involverede. Det gør man blandt andet ved at lytte, fortælle og være tilstede.