Til fødselsdag hos Nørklerne på Nørre Allé

14. marts 2022

Onsdag den 2. marts fejrede Nørklerne i Aarhus 36 års fødselsdag. Her var det ikke stiktøjet, der var i fokus, men markeringen af, at Nørklerne siden 1986 har lavet børnetøj til nødhjælp sammen med Røde Kors Aarhus.  

Dagen blev fejret i lokalerne ved Nørre Allé med høj stemning og på ægte fødselsdagsmanér. Med smil på læben blev der indledt med Nørklernes egen fællessang, hvorefter der blev serveret hjemmebagte fødselsdagsboller, kaffe og fødselsdagslagkage. Ved bordene gik snakken om løst og fast, samt andre måder at takle striktøjet og hverdagen på.   

 

Kaffe, kage og garn i lange baner 

Dét er opskriften når nørklergruppen mødes. I 2021 blev der i alt fremstillet 5328 produkter. Tøj, tæpper, huer, sokker og tøjdyr, alle strikket, syet eller hæklet af genbrugsmaterialer og donationer fra private og virksomheder.  

Størstedelen sendes til børn i nogle er verdens mest udsatte områder. Det tøj er strikket efter de faste nørkler-opskrifter, som er ens for hele landet og som sikrer, at tøjet passer til alle børn. Det er vigtigt, for at flest muligt kan få glæde af nørklernes arbejde.  

I Aarhus kan du finde nørklernes opfindsomme unikaprojekter i fem af vores lokale butikker. Her er der frit slav på kreativitet, farver og mønstre. Når du køber nørklervarerne er du med til at støtte Røde kors’ hjælpearbejde i ind- og udland. 

Læs mere om Nørklerne her