Om Røde Kors Hus Vest

Røde Kors Hus Vest i Brabrand er Aarhus-afdelingens multihus, hvor du både kan købe genbrugsguld i vores butik, udfolde dig i vores kreative café, reparere og genanvende genstande i vores værksted eller få nye bekendtskaber til vores ugentlige fællesspisning. Huset er i konstant udvikling. Det er drevet af frivillige og bliver skabt i samarbejde med lokalområdet. Derfor er dine behov, ønsker og håb for huset med til at bestemme, hvad man kan finde af aktiviteter i huset fremover.

Huset ligger ved Bazar Vest i Gellerupparken, og vi vil gerne afspejle og imødekomme beboersammensætningen i området. Derfor opfordrer vi alle på tværs af baggrund og sprogkundskaber til at blive frivillige og bruge huset – det værste, der kan ske, er, at vi lærer mere om hinanden og os selv.

Husets aktiviteter

I Røde Kors Hus Vest udvikler vi løbende på forskellige aktiviteter, som tager udgangspunkt i upcycling, genanvendelse og reparation – altid med fokus på det sociale fællesskab.

Vi tror nemlig på at gode og bæredygtige vaner skabes bedst i fællesskab. Derfor har alle vores aktiviteter fokus på et cirkulært forbrug. Vi reparerer og genanvender i værkstedet, upcycler møbler og tøj i den kreative café og bruger overskudsråvarer til fællesspisning i køkkenet. Vigtigst af alt tilbyder alle aktiviteterne et sted, man kan hygge sig og få en god snak med både brugere og frivillige.

På nuværende tidspunkt finder du de nedenstående aktiviteter i huset.

KREAféen

Her kan du udfolde dig kreativt – både som frivillig og som bruger. Du kan sy i patchwork, ompolstre møbler, dekorere påskeæg eller noget helt fjerde. I KREAféen kan du også få hjælp til at tilpasse, upcycle eller reparere tekstilvarer.

Det Sociale Komfur

Her mødes frivillige og husets brugere til fælles madlavning og spisning. Du er velkommen til at komme med. I Det Sociale Komfur laver vi sund mad med overskudsråvarer, som vi får doneret fra Fødevarebanken. Det er vigtigt for os at skabe et trygt og inkluderende rum, hvor alle kan være med, og vi kan lære af hinanden.

Virkestedet

Værkstedet er for dig, der kan lide praktisk arbejde med et socialt formål. Det er et sted, hvor du kan komme forbi til en kop kaffe og en sludder, mens du reparerer et stykke medbragt elektronik, sætter nye dæk på en gammel cykel eller arbejder på et lille snedkerprojekt. I Værkstedet kan du reparere egne ting, skabe nyt ud af overskudsmaterialer eller upcycle noget, du finder i butikken ved siden af. Aktiviteten er åben et par gange om ugen, men mangler lige nu engagerede frivillige.

Udover de faste aktiviteter og værksteder danner huset også ramme for forskellige fælles aktiviteter og arrangementer, som vores frivillige eventteam står bag.

Bliv frivillig

Røde Kors Hus Vest er mere end én aktivitet. Derfor leder vi efter frivillige med forskellige kompetencer, som har lyst til at være med til at udvikle noget nyt.

Vil du være frivillig i ét af værkstederne er det en fordel, at du har kendskab til de forskellige værktøjer og teknikker.

Måske har du kompetencer inden for blomsterbinding eller bagning, som du gerne vil dele med andre. Mulighederne er mange. Tag endelig kontakt. Så kan vi få en snak om, hvad du forestiller dig, at du kan byde ind med i Røde Kors Hus Vest.