Om Røde Kors Huset

Røde Kors Huset i Brabrand er Aarhus-afdelingens multihus, hvor du både kan købe genbrugsguld i vores butik, udfolde dig i vores kreative café, reparere og genanvende genstande i vores værksted eller få nye bekendtskaber i vores ugentlige fællesspisning. Huset er i konstant udvikling, er drevet af frivillige og bliver skabt i samarbejde med lokalområdet. Derfor er dine behov, ønsker og håb for huset med til at bestemme, hvad man kan finde af aktiviteter i huset fremover – og dine idéer er velkomne.

Huset ligger ved Bazar Vest i Gellerupparken, og vi vil gerne afspejle og imødekomme beboersammensætningen i området. Derfor opfordrer vi alle på tværs af baggrund og sprogkundskaber til at blive frivillige og brugere i huset – det værste der kan ske, er at vi lærer mere om hinanden og os selv.

Husets aktiviteter

I Røde Kors Huset udvikler vi løbende på forskellige aktiviteter, som tager udgangspunkt i upcycling, genanvendelse og reparation, altid med fokus på det sociale fællesskab.

Vi tror nemlig på at gode, bæredygtige vaner skabes bedst i fællesskab. Derfor har alle vores aktiviteter fokus på cirkulært forbrug – fra reparation og genanvendelse i værkstedet, over stilfuld upcycling af møbler og tøj i den kreative café, til de overskudsråvarer vi bruger til fællesspisning i køkkenet. Vigtigst af alt tilbyder alle aktiviteterne et sted, man kan hygge sig og få en god snak med både brugere og frivillige.

På nuværende tidspunkt finder du følgende

KREAféen

  • Her kan du udfolde dig kreativt både som frivillig og som bruger, når vi syr i patchwork, ompolstrer møbler, dekorerer påskeæg eller noget helt fjerde. I KREAféen kan du også få hjælp til at tilpasse, upcycle eller reparere tekstilvarer. Aktiviteten er åben hver onsdag og fredag, og der afholdes strikke- og syworkshops én lørdag om måneden (se kursuskalender).

Det Sociale Komfur

  • Her mødes frivillige og husets brugere til fælles madlavning og spisning – og du er velkommen til at komme med. I Det Sociale Komfur laver vi sund mad med overskudsråvarer, som vi får doneret fra Fødevarebanken. Det er vigtigt for os at skabe et trygt og inkluderende rum, hvor alle kan være med og vi kan lære af hinanden. Aktiviteten er åben hver torsdag eftermiddag.

Virkestedet

  • Værkstedet er vores nyeste aktivitet og er netop ved at blive etableret. Værkstedet er for dig, der kan lide praktisk arbejde med et socialt formål: et sted, hvor man kan komme forbi til en kop thé og en sludder, mens man reparerer et stykke elektronik hjemmefra, sætter nye dæk på en gammel cykel eller arbejder på et lille snedkerprojekt. I Værkstedet kan du reparere egne ting, skabe nyt ud af overskudsmaterialer eller upcycle noget, du finder i butikken ved siden af. På sigt vil aktiviteten være åben et par gange om ugen, men mangler lige nu engagerede frivillige.

Udover de faste aktiviteter og værksteder danner huset også ramme for forskellige fælles aktiviteter og arrangementer, som vores frivillige eventteam står bag.

Bliv frivillig

Røde Kors Huset er mere end én aktivitet. Derfor leder vi efter frivillige med forskellige kompetencer, som har lyst til at være med til at udvikle noget nyt.

Vil du være frivillig i ét af værkstederne er det en fordel, at du har kendskab til de forskellige værktøjer og tekniker.

Måske du har kompetencer indenfor blomsterbinding eller bagning, som du gerne vil dele med andre? Mulighederne er mange. Tag endelig kontakt, så kan vi få en snak om, hvad du forestiller dig, at du kan byde ind med i Røde Kors Huset.